FIR-nieuws

Fédération International Résistance

 

Van 10 tot 13 mei 2006 vindt de Internationale Conferentie plaats van de FIR, Federatie van verzetsstrijders, anti fascistische organisatie, in Brussel onder het motto “60 + 1 jaar – Anti fascisme in Europa”.

Ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van de federatie van verzetsstrijders is naast de conferentie in het EU-Parlement een feestelijk programma gepland. Op het programma staan o.a. een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Breendonk (Willebroek) met kranslegging, bezoek aan het Joods Museum over deportatie en verzet (Malines, Mechelen), ontvangst in het Nationaal Verzetsmuseum in Brussel.
Andreas Thedieck en Piet Schouten zullen namens de AFVN/BvA deelnemen aan de conferentie en viering. Tijdens de conferentie zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

- anti fascisme – politieke basis voor Europa
- evaluatie 60 jaar na de nederlaag van het fascisme
- het doorgeven aan de huidige en komende generaties
- neofascisme in diverse Europese landen
- de sociale status van verzetsstrijders en gedeporteerden
- anti fascisme betekent actief zijn in de vredesstrijd

Tijdens deze dagen zal met de overige vertegenwoordigers van gedachten gewisseld worden hoe we de strijd voor een wereld zonder fascisme – gekoppeld met de vraagstukken over oorlog en vrede - gestalte kunnen geven door de samenwerking tussen alle aangesloten organisaties.

 

AFVN